Ica-köp och utökat sparande

Just ja – jag har en blogg också. Det hade jag nästan glömt bort. Antar att det är roligare att blogga i tjurtrend än i björntrend när man äger aktier långsiktigt. 😉

För det var en rejäl dipp vi bjöds på i början av året. Ett antal tiotusenlappar flög sin kos. Efter en återhämtning ska det nu bli väldigt intressant att se åt vilket håll kurvorna går. Experterna verkar var ganska oeniga, även om många ser att björnen fortfarande lurar bakom knuten.

Jag håller ändå fast vid min strategi och fortsätter pumpa in pengar i börsen. Sedan sist har jag köpt Icagruppen för drygt 23 000 kr efter rapportdippen i februari. Aktien har fortsatt att sura lite efter det, men jag tror på återhämtning på längre sikt.

Har även stuvat om lite i hushållsbudgeten. Vårt bostadslån är nedamorterat till cirka 50 procent av lägenhetsvärdet. Därför har jag slutat att bidra med pengar till amorteringen helt, medan sambon fortfarande får lägga cirka 2000 kr/månad. Eftersom jag gick in med mer pengar när vi köpte lägenheten så känns det som en bra överenskommelse – om ett antal år är vi kvitt. Istället ökar jag beloppet som förs över till mitt ISK hos Avanza direkt efter lön ,från 5 000 kr till 6 250 kr. Därmed kan jag göra ett aktieköp för cirka 25 000 kr var fjärde månad istället för var femte som idag. Känns bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s