Semesterpyssel

Semesterkänslan har infunnit sig på allvar och jag gör inte fler knop än nödvändigt för tillfället. I brist på ogräs att rensa har jag istället passat på att ge mina konton lite välbehövlig omsorg.

Jag har äntligen sålt mitt innehav i Robur Bas Action, som jag länge tänkt göra. Det handlar ett köp om 50 000 kr som avkastat nästan 25 000 kr sedan jag köpte fonden för exakt sex år sedan och idag alltså är värd nästan 75 000 kr. Inget katastrofalt köp på något sätt, men nu är jag sugen på att se om jag kan få pengarna att växa bättre på egen hand. Jag ska försöka komma ihåg att det kommer en liten extra skatt på  7 500 kr nästa år också.

Jag har också öppnat ett ISK hos Nordnet som ska få den äran att husera de 75 000 kronorna. Tanken är att börja bygga en utdelningsportfölj där, som ett komplement till min ordinarie portfölj hos Avanza. Visst hade jag kunnat ha även utdelningsportföljen hos Avanza, men jag såg flera fördelar med att lägga den hos Nordnet:

  • Gratis courtage upp till 80 000 kr.
  • Tillgång till Shareville, som av det jag sett hittills verkar vara en fin källa till inspiration.
  • En gratis H&M-aktie på köpet.
  • Kul att se hur olika banker jobbar med kundinformation och med sina webbplatser.

Nu ska jag ta en kopp kaffe på balkongen och slölyssna på sommarpoddar. Traditionella Sommar i P1 har fått ge vika för de ekonomipoddar jag följer. Senast lyssnade jag på Börspoddens intervju med förvaltaren Christian Voboril från Coeli, som bland annat gav en intressant syn på banksektorn. Nu får det bli Fill or kill-podden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s