Aktieköp: Saltängen

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är jag för frestad av Saltängens direktavkastning på över 9 % för att kunna motstå aktien. Saltängen Property Invest AB är ett bolag som äger och förvaltar en fastighet som huserar ett av Icas centrallager. Avtalet med Ica sträcker sig fram till år 2022, så fram till dess borde verksamheten vara mycket stabil och förutsägbar.

Jo, jag vet att det inte lär vara tal om någon vidare utdelningstillväxt här. Och att utdelningen till och med kan sjunka. Och att det är en hög risk i ett bolag med en enda fastighet och en enda hyresgäst. Och att aktien lär störtdyka om det kommer rykten om att Ica inte tänker förlänga avtalet efter år 2022. Till mitt försvar så lär jag hinna casha tillbaka en del av investeringen i utdelningar innan en sådan bolagskris. Och jag går in med måttliga 23 500 kr, eller lite drygt 2,5 % av mina besparingar. Närmare bestämt 219 aktier till genomsnittskursen 107,70.

– Hög risk.
– Svårt att skapa tillväxt för bolaget.
– Beroende av en enda kund.
– Ej funnits länge på börsen (januari 2015).
– Utdelningens storlek osäker framöver.

+ Hög direktavkastning (9 %).
+ Inte jättelätt för Ica att lämna fastigheten.
+ Stabil aktiekurs så här långt – även i orostider.
+ Bransch jag inte redan äger aktier i.
+ Ser att flera av mina förebilder inom bloggosfären äger aktien.

Detta var för övrigt den första aktien jag köpte via min depå hos Nordnet, för pengarna jag lösgjorde när jag sålde mitt innehav i fonden Robur Bas Action. Genom att handla före den 30 juli så får jag också en gratis H&M-aktie av Nordnet. Kan eventuellt bli fler sådana om kursen känns rätt framöver. Kanske kan behövas ett stort, tryggt bolag vid sidan av Saltängen som mer får ses som en chansning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s