Så många banker har vi

Här om dagen frågade jag mina Twitterföljare hur många olika banker de har aktier hos. Jag blev faktiskt lite förvånad över att nästan hälften svarade att de bara har en bank.

Själv tillhör jag den minsta svarskategorin, som har aktier hos tre olika banker. Dels hos min huvudbank Swedbank (om än bara Akelius, som gjorde sin nyemission via Swedbank).  Dels hos Avanza där jag framförallt handlar mina aktier. Och dels hos Nordnet som jag hoppade på för bara några veckor sedan för att få tillgång till gratis courtage, Shareville och en gratis H&M-aktie. I den senare kan det kanske bli aktuellt att leka och spekulera kortsiktigt i begränsad skala framöver, så länge det är courtagefritt.

Sen får jag väl lägga in en disclaimer för den som inte på egen hand räknar ut att denna undersökning är högst ovetenskaplig och bara bygger på vad 112 twittrare som råkade se frågan har svarat. 🙂 De flesta som följer mig är åtminstone personer som är intresserade av sparande, så det var även lite förvånande att nästan en femtedel inte har några aktier alls.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s