Lägesrapport – kommer jag uppnå årets sparmål?

Börsåret fortsätter att utveckla sig riktigt bra, även om jag tycker att allt fler börjar surra om att vi nått toppen av börscykeln.

Min strategi trogen kommer jag inte att dra ner på några aktieinnehav utan kör på som vanligt. Uppgången kan lika gärna vara några månader till.

Om jag kikar på mina personliga sparmål för året så ser det riktigt bra ut:

 • Månadssparandet ligger i fas och jag ser inga problem med att komma upp i 100 000 kr innan året är slut.
 • Jag har hittills gjort 5 av 7 planerade aktieköp i 25 000-kronorsklassen. Så med största sannolikhet kommer det att bli fler än 7 köp innan året är slut.
 • Portföljvärdet är redan nu snubblande nära årets mål om 1 250 000 kr. I skrivande stund ligger jag på 1 244 562 kr. Här känns det mer osäkert hur kurserna kommer att stå vid årsskiftet, men jag har goda förhoppningar om att uppnå målet.
 • Utdelningarna har kommit på efterkälken och lär inte uppgå till planerade 32 500 kr i slutet av året. Kanske lyckas jag komma upp i 30 000 om jag köper några kvartalsutdelare.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Lägesrapport – kommer jag uppnå årets sparmål?

 1. Tjena bullpappret!
  Grym blogg och bra jobbat. Får man lov och fråga hur länge du har investerat i aktier? Har du funderat över att börja lite med fonder också för att ”säkra” lite och sprida riskerna ytterligare?

  Mvh

  Gilla

  • Hej Jeff! Tack så mycket. 🙂 Jag köpte min första aktie i juni 2014. Innan dess hade jag bara fonder och räntekonton. Idag har jag 288 000 kronor kvar i tre olika fonder, vilket förstås ger lite extra trygghet. Mitt och sambons ”renovera-lägenheten-eller-köpa-hus-någon-gång-i-framtiden-sparande” är också placerat i fonder och ingår inte i min sparsammanställning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s