Låg volatilitet oroar – men två av mina aktier har svängt rejält i veckan

Enligt Svenska Dagbladet så oroas vi sparare över att ”skräckindex” (som de kallar volatilitetsindex) är på rekordlåga nivåer. I artikeln får vi veta att senast som index var på så låga nivåer var precis före finanskrisen 2008, sen small det.

Och visst är det ganska stabilt i portföljen för tillfället. Nästen lite tråkigt igen. Som tur är så har jag några bolag som rapporterar sent in i  perioden och där har det svängt desto mer.

Här om dagen rapporterade kanadensiska EnerCare, som förser hushåll och företag med inomhusklimatprodukter och -service. Intäkterna steg med hela 95 % mot första kvartalet 2016. EBITDA var dock ner 3 %, bland annat på grund av engångskostnader. Korrigerat för detta skulle EBITDA istället varit upp 4 %. Helt okej besked, tyckte jag. Men marknaden var visst inställd på mer, för aktien dök över 10 % på rapportdagen och ytterligare 2 % dagen efter.

Kursdiagram senaste veckan för Enercare Inc.

Eftersom jag är en långsiktig investerare och tror på bolaget på sikt, så passade jag på att fylla på lite. Jag frångick därmed mina principer något, eftersom jag bara hade drygt 12 000 kr i likvider på min kapitalförsäkring. I vanliga fall köper jag ju i 25 000-kronorsposter, men här gällde det att skynda fynda. 🙂

Bättre gick det idag, när spelbolaget THQ Nordic rapporterade. Nära 120 % vinstökning under första kvartalet fick aktien att rusa 14,69 %! Hittills har jag därmed tjänat 37 882 kr på att investera i det bolaget. Riktigt trevligt!

Kursdiagram senaste veckan för THQ Nordic B.

Annonser

3 reaktioner på ”Låg volatilitet oroar – men två av mina aktier har svängt rejält i veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s