Bra ekonomi = trygghet

Tillbaka hemma efter ytterligare semesterutsvävningar. Tur att jag sätter av drygt 8 000 kr till Avanza redan vid lön, annars vore det nog risk för att spardisciplinen tryter under sommarmånaderna. 😆

Den här månaden har jag dessutom drabbats av ytterligare oväntade kostnader. Ett av våra husdjur har fått en böld som måste opereras bort, vilket beräknas kosta drygt 5 000 kr. I det läget är det så himla skönt att ha bra ekonomi! Man behöver inte ens fundera – det är bara att boka operationstid och se till att ens djur ges möjlighet till så bra behandling som möjligt. Och det utan att behöva ställa in kommande semesterutflykter, ta sms-lån eller lägga upp en avbetalningsplan.

Det enda som händer är att det dröjer lite längre innan jag kan göra nästa aktieköp. Troligtvis blir det inget nytt köp innan augustilönen kommer in på kontot, eftersom planen fortfarande är att köpa i 25 000-kronorsposter. Just nu sätter jag förresten över pengarna till min KF istället för ISK:t. Dollarn har ju äntligen kommit ner lite, så med lite tur kan jag fylla på någon av mina amerikanska aktier nästa gång. Deere eller Starbucks ligger nära till hands.

Bra ekonomi = trygghet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s