Behöver nog nya mål

Så här i semestertider har man möjlighet att tänka några extra vändor kring sitt sparande. Jag har kommit fram till att jag skulle få ytterligare energi och engagemang genom att sätta upp nya mål. Mitt kortsiktiga mål, för året, är ju i princip redan uppnått vilket gör att det inte känns särskilt motiverande att jobba mot. Och långsiktiga mål saknar jag fortfarande – jag vet helt enkelt inte varför jag sparar.

Sparar jag till något speciellt jag vill äga eller uppleva? Nej.

Sparar jag för att kunna sluta jobba? Nej.

Sparar jag för att se hur mycket pengar jag kan få ihop? Tja, kanske. Men målet var ju satt vid 1 miljon. Att äga 2, 3 eller 4 miljoner känns egalt. Men visst är det ändå lite tillfredsställande varje gång man passerar en ny hundratusenkronorsgräns.

En häftig grej vore att ha så pass mycket pengar att man har råd att bidra till välgörenhet i lite större skala.  Än är jag dock ingen Bill Gates.

Detta fordrar ytterligare eftertanke. Framförallt känns det angeläget att ta fram nya kortsiktiga mål, för att inte tappa fokus och riskera att förlora aktieintresset. Jag återkommer säkerligen i ärendet när jag funderat klart.

Annonser

3 reaktioner på ”Behöver nog nya mål

 1. Intressanta tankar Bullpappret. Jag tror du kan vara nåt på spåren när det gäller mål och motivation. Varje hundratusen kan väl vara rimligt att fira av på något sätt.

  Jag satte precis som du målet att nå 1 miljon och det känns helt naturligt att jobba vidare mot nästa miljon. Inte för att sluta jobba eller så men för att det ger livet en djupare mening och utmaning. Känns som en morot och det öppnar upp möjligheter.

  Som att jobba med välgörenhet vilket ju är inspirerande! Och precis som du skrev så är man ju långt från Gates, MEN tillsammans kanske vi kunde börja bidra på något sätt? Lek med tanken att några i bloggosfären går samman och börjar rikta donationer till olika projekt eller välgörenhetsområden i eget namn. Då kanske det kunde bli roligare och summan lite större än vad vi var och en skulle kunna bidra med? I stället för att bara skänka anonymt till ex Läkare utan gränser så skulle vi kunna bilda en stiftelse ex Ekonomibloggare4Life som börjar med välgörenhet – först i mindre skala –
  men som på sikt kan växa sig större och starkare!? Spännande tanke men är den möjlig? Finns intresset? Kanske…

  Med vänliga sommarhälsningar,

  Atlas Investo

  Gilla

  • Hej Atlas Investo!

   Tack för att du tog dig tid att kommentera. Det ligger väl något i att ju fler miljoner man har, desto fler möjligheter öppnar sig. Målet kanske löser sig längs vägen helt enkelt.

   Intressant idé att gå ihop och bidra till välgörenhet. Undrar hur många som är mottagliga för konceptet. Kan vara värt att undersöka framöver. Själv känner jag nog att jag skulle vilja generera lite mer avkastning innan jag drar igång något dylikt.

   Gilla

 2. Absolut. När lust och läget kommer framgent så finns säkert spännande möjligheter att tillsammans kunna göra något för andra. Spännande!

  Mvh,

  Atlas Investo

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s