Portföljstatus

Bäst att visa något slags livstecken nu, känner jag. Önskar verkligen att jag hade mer tid över för att blogga, twittra och läsa rapporter. Men just nu är det andra saker som behöver högre prioritet och då får det bli så.

I portföljen står det ganska still kring 1,4 miljoner kronor. Den senaste rapportperioden satte inga större avtryck med andra ord.

Ett köp har det hunnit bli i alla fall. Fyllde på Saltängen Property Invest, det vill säga enfastighetsbolaget som upplåter centrallagerlokaler åt Ica, med 25 000 kronor. Mest för att balansera upp innehaven i portföljen men också för att utdelningen på cirka åtta procent fortfarande lockar.

Nu är det bara två bolag i portföljen vars innehav understiger 40 000 kr: Braincool (28) och Starbucks (24). Hoppas få möjlighet att öka lite i dessa också framöver.

Annonser

2 reaktioner på ”Portföljstatus

 1. Tjenare!
  Saltängen ger mig lite skräckblandad förtjusning, hög direktavkastning och kvartalsutdelning av ett företag som bara äger en enda fastighet. Men så är det ju inte vilken fastighet som helst heller. För mig låter det som ett riktigt fint utdelningsflöde till portföljen.
  Som om jag inte hade nog med bolag på bevakningslistan;)

  Trevlig helg!

  Gilla

  • Nej det är verkligen inget bolag man skulle välja om man var tvungen att gå ”all in” i något. Men utdelningsbelöningen för risken man tar känns ändå rimlig, så jag känner mig trots allt bekväm med att ha 3,5 % av mina tillgångar i Saltängen. Bevaka på så får vi se om du kanske gör mig sällskap så småningom. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s