Tack för hundratusen, THQ

I dag kunde jag notera ännu en milstolpe i portföljen. För första gången har ett av mina innehav avkastat mer än 100 000 kronor på egen hand. Aktien som ordnade detta är spelbolaget THQ Nordic, under ledning av Värmlandspôjken Lars Wingefors.

THQ-avkastning

Jag har ägt denna aktie sedan börsintroduktionen i november 2016. Då fick jag 82 aktier (av de 1400 jag önskade) för 20 kronor styck. Efter en initial kursrusning sålde jag allt till kursen 27,30 – i hopp om att en kurssättning skulle låta mig handla billigt längre fram. Men sättningen uteblev, så efter en dryg vecka fick jag vackert betala 29 kr/st istället. Och tre månader senare fick jag betala 36,70 när jag fyllde på.

Jag minns att det kändes lite knepigt att köpa en aktie som gått upp så pass mycket, men min tro på bolaget har ju med facit i hand visat sig vara befogad. Kursen har nu precis passerat 100 kronor och värdet på mitt innehav har ökat med över 200 %. Eller 105 000 kr.

THQ-graf

Säljer jag nu då, när P/E-talet är uppe i 68 och indexlinjen ser ut som ett vägrätt streck i jämförelse med THQ-kurvan? Nej. Jag tror att bolaget har mer att ge på sikt. Det är möjligt att aktien kan gå ner en vända under den närmaste tiden, men det bryr jag mig som långsiktig investerare inte om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s