Fyra år på börsen

Den 28 juni firade jag att jag tillbringat fyra hela år i aktiesparandets fantastiska värld. Fantastisk på flera sätt. Framförallt för att den har öppnat dörren till ett helt nytt intresse. Inte hade jag väl för fem år sedan trott att jag skulle ägna delar av min fritid åt att följa makro- och mikroekonomi. Eller att jag skulle kunna namnge otaliga börsnoterade bolags vd:ar. Eller att jag skulle sitta och läsa samma bolags kvartalsrapporter. Men fantastisk också för att jag har fått en helt annan avkastning på mitt sparade kapital än jag hade fått om jag inte hade tagit steget in på börsen.

Planen när jag började, den 28 juni 2014, var att jag skulle vara miljonär fem år senare. Alltså den 28 juni 2019. Med facit i hand så gick det betydligt bättre än planerat. Jag blev miljonär redan i november 2016. Och på dagen för fyraårsjubileet hade jag skrapat ihop inte mindre än 1 730 481 kr. Det är drygt 820 000 kr mer än de 910 000 kr jag hade räknat med att ha vid den tidpunkten.

Jag har i ett tidigare inlägg från 2016 försökt sammanfatta anledningarna till att min sparresa hittills har gått bättre än förväntat. Dessa anledningar kvarstår även idag.

Annonser

En reaktion på ”Fyra år på börsen

  1. Ping: Fyra år på börsen - AKTIEFEED

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s