Färdigstädad och nöjd

De senaste veckornas portföljstädning är nu avklarad och jag känner mig riktigt nöjd. Inte nog med att jag har balanserat portföljen – jag råkade dessutom tajma städningen så att jag hade 200 000 kr i likvider under den period som börsen gick riktigt knackigt. Jag som alltid är i princip 100 % investerad annars.

Därefter fyllde jag på till ”rabatterade” priser. Så nu får börsen gärna vända upp igen till veckan. Men sådan fortsättning på turen har jag kanske inte.

Bolag jag sålde under städningen: Bonava (allt), Autoliv (allt), THQ Nordic (15 %). Dessutom hade jag lite likvider kvar från försäljningen av Enercare och en del oinvesterat månadssparande.

Bolag jag har fyllt på: Orkla, Fiskars, ICA, Westpay, Cloetta, NCC, Swedbank, Saltängen, Bravida, Veoneer.

Så här jämnt och fint har investeringssparkontot, med enbart svenska bolag, därmed blivit:

ISK-aktier

Okej, THQ Nordic sticker fortfarande ut även om jag har sålt för 50 000 redan. När det gäller Akeliuspreffen räknar jag med en i princip stillastående kurs, så de andra innehaven kommer att komma i kapp på sikt. Och det lilla, lilla BrainCool-innehavet får ligga och skräpa ett tag till så får vi se vad som händer när resultatet från deras pågående studier släpps. Men i övrigt är det ganska jämna och fina diagrambitar, tycker jag!

Även kapitalförsäkringen ser någorlunda balanserad ut, trots att jag inte har lagt lika mycket kärlek på den. Jag tycker fortfarande att utländska aktier känns dyra att köpa för tillfället, med tanke på kronkursen. Så jag fortsätter att fylla på mina svenska innehav tills vidare.

KF-aktier

Annonser

En reaktion på ”Färdigstädad och nöjd

  1. Hej, gillar bloggen som jag upplever sticker ut i det övriga bruset. Fråga – hur tänker du med Fiskars? De prisas fortfarande med ett relativt högt PE-tal > 18 trots att de har redovisat två katastrofala kvartalsrapporter i med sjunkande vinstmarginaler och lägre omsättning + guidar för lägre omsättning helåret 2018 jämfört med 2017? Jag har en liten position i Fiskars, gillar deras produkter, men ser inte riktigt vad som i dagsläget ska kunna vända utveckligen. Vad har jag missat?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s