2019 – ett mellanår?

Som med alla nya intressen har jag kommit till en punkt där den inledande, hängivna fasen har lagt sig. Jag har verkligen haft enormt roligt under perioden när jag byggde upp min portfölj. Jag har sugit åt mig kunskap som en svamp via alla tillgängliga kanaler – böcker, tidningar, bloggar, poddar, webb-tv-sändningar och sociala medier. Jag har följt i princip varenda börsöppning, läst varje rapport för mina bolag och skannat av nyheter dagligen.

Tills nu. Jag har märkt att entusiasmen gradvis har dalat, månad för månad. Och jag tror inte att det har att göra med att börsen gått dåligt, utan för att jag helt enkelt har tröttnat lite över lag. Ungefär som när man köper ett nytt datorspel. Man spelar intensivt i början, men efter ett tag börjar man tröttna och till slut lägger man det på hyllan. Därmed inte sagt att jag ska sluta med börsen – inte alls. Men jag har kommit till ett läge där portföljen får klara sig på egen hand i större utsträckning. Jag har ju en ganska defensiv blandning av aktier, så den kräver inte heller daglig tillsyn.

2019 får därför bli något slags mellanår. Ett år då jag ägnar mindre tid åt börsen och att läsa om sparande och aktier i olika medier. Men fortsätter att stoppa in pengar i sparandet varje månad och naturligtvis följer utvecklingen, om än i mindre omfattning. Jag har inte heller satt upp några sparmål för 2019. Det får bli som det blir. Sen får vi se om intresset tar fart på nytt efter ett tag, eller om jag fortsätter att sköta sparandet med vänsterhanden under en längre tid framöver.

Bloggen och mitt twitterkonto kommer jag att ha kvar. Kanske blir det något ströinlägg då och då under året, men nu vet ni varför det är betydligt lägre aktivitet än tidigare.

Annonser

En reaktion på ”2019 – ett mellanår?

  1. Ping: 2019 – ett mellanår? - AKTIEFEED

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s